u vindt ons ook in

Bang dat je energie afgesloten wordt?

Lees hier wat je
kunt doen

Wanneer kan je afgesloten worden?

Gelukkig kan dat niet zomaar en word je altijd eerst gewaarschuwd. Op die manier kan je zelf in actie komen. Meestal kan je het voorkomen.

Je kan afgesloten worden doordat je een betaalachterstand hebt. Het is belangrijk om afspraken over je achterstand te maken en om je aan die afspraken te houden. Als je dat niet doet kan je energieleverancier je contract opzeggen en dat melden bij de netbeheerder. De netbeheerder stuurt je daarna ook nog een brief en dan komen ze de stroom en het gas afsluiten.

Het kan ook gebeuren dat je contract afloopt en dat je nog geen nieuw contract hebt. De netbeheerder weet dan niet aan wie je de energie betaalt en kan je afsluiten. Ook hier krijg je altijd eerst een brief over.

Wat kan je zelf doen?

Als je een brief krijgt over afsluiting neem je direct contact op met je energieleverancier. Meestal is er nog een oplossing. Als je niets doet word je echt afgesloten.

Hulp nodig?

Het kan gebeuren dat je er zelf niet meer uit komt of dat je niet meer durft te bellen. Het is dan een goed idee om hulp te zoeken. Als je dat wilt kan je hier eens kijken.